Principala problemă pe care o ridică imprimarea 3D la nivel mondial era viteza, dar lucrurile accelerează semnificativ aici.
Astfel, popularizarea acestei soluţii are capacitatea de a schimba semnificativ anumite lanţuri industriale pentru că producţia poate fi amplasată mai aproape de consumator, lanţul logistic se scurtează, costurile de depozitare şi de transport devin mai mici. Mai mult, gradul de personalizare este un avantaj major, spun reprezentanţii Signify, lider în sisteme de iluminat, fostul Philips Lighting.
„Signify myCreation ne permite să aducem producţia aproape de consum. La nivel mondial, avem 900 de unităţi de imprimare 3D, iar asta schimbă complet lanţul logistic. Produsele trebuie realizate acolo unde este cererea“, a declarat Bart Maeyens, head of 3D printing, Signify, în cadrul unei întâlniri cu jurnalişti din mai multe state. Pe plan local, Signify România a înregistrat un business de circa 285 de milioane de lei în 2023 şi un profit net de circa 4 mil. lei, arată datele Termene.ro.
Compania nu este prezentă în România cu unităţi de producţie, dar unul dintre factorii care ar putea schimba lucrurile este avansul tehnologiei de imprimare 3D, care la Signify este realizată sub umbrela Signify myCreation.