Companii

Sika România şi-a extins portofoliul cu cinci produse noi din gamele de adezivi şi pardoseli

Sika România şi-a extins portofoliul cu cinci produse...

Autor: Laurentiu Cotu

01.10.2014, 15:03 432

Producătorul de materiale chimice de construcţii Sika România, filiala locală a gru­pu­lui elveţian Sika, a lansat pe piaţă cinci noi produse din gamele de adezivi, pardoseli şi impermeabilizare, fabricate în unitatea inaugurată în acest an la Căpuşu Mare, judeţul Cluj. Fabrica de mortare şi adezivi speciali pentru construcţii deţinută de Sika în judeţul Cluj este a doua unitate de producţie a elveţienilor pe plan local, alături de fabrica de aditivi inaugurată la Braşov în 2008.

’’Treptat, gama de mortare şi adezivi pentru finisare şi amenajare SikaHome va fi dezvoltată prin lansarea de produse ce vor fi dezvoltate în noua noastră fabrică. De asemenea, alături de gama SikaHome, în fabrica din Cluj s-a început producţia pentru o serie de produse din categoriile destinate pardoselilor şi impermeabilizărilor”, a declarat Laurenţiu Ştefănescu, director general Sika România.

Unitatea de la Căpuşu Mare, judeţul Cluj, are o capacitate 50.000 de tone anual şi produce atât mortare speciale, cât şi mortare folosite ca adezivi. La mijlocul anului trecut, Sika România a achiziţionat, în comuna Căpuşu Mare, o hală de 2.000 de metri pătraţi, împreună cu spaţii de depozitare şi birouri, amplasate pe un teren cu o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, dar şi echipamente constând în două linii de producţie complet automatizate.

Compania Sika România a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 82 mil. lei (18,5 mil. euro) şi un număr mediu de 56 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Sika România, subsidiara concernului elveţian Sika AG, a fost înfiinţată în anul 2002, iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosinţă fabrica de aditivi de la Braşov, prima unitate de producţie Sika din România. Sika a inaugurat în acest an şi cea de-a doua fabrică din România, la Căpuşu Mare, judeţul Cluj.  Sika AG cu sediul în Baar, Elveţia, are subsidiare în 80 de ţări şi mai mult de 16.000 de angajaţi la nivel global, iar în 2013 vânzările globale au ajuns la 5,14 miliarde CHF.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO