Companii

Simba Invest, distribuitor de bunuri de larg consum, cu afaceri de 451 mil. lei în 2019: Vânzările au scăzut odată cu reorientarea consumului spre produse de strictă necesitate, în detrimentul unor bunuri precum ciocolată sau gumă de mestecat

ANTREPRENORI LOCALI

Sorin Gavrilă

Sorin Gavrilă

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.07.2020, 20:20 496

În 2019, Simba Invest a avut o cifră de afaceri de 451mil. lei, în creştere cu 14% comparativ cu anul precedent, iar pentru 2020 estimările sunt ca businessul să atingă 500 mil. lei.

Simba Invest din Bacău, unul dintre cei mai mari distribuitori de bunuri de larg consum de pe piaţa locală, a înregistrat cel mai mare impact negativ din cauza pandemiei de Covid-19 pe divizia de pro­duse pentru HoReCa. Firma are activitate şi în distribuţia de băuturi autohtone, dar şi în distribuţia de produse nonalimentare.

„Cel mai afectat business a fost cel destinat HoReCa, un­de practic acti­vi­tatea a fost închisă complet, angajaţii implicaţi în această divizie - su­per­vizori, agenţi, gestionari, şoferi - fiind în şomaj tehnic. Un impact în scăderea vân­zărilor a fost dat şi de închiderea unor ma­ga­zine mai mici, dar şi de reorientarea con­su­mului către produse de strictă ne­cesitate, în detrimentul unor bunuri distri­buite de noi, precum ciocolată sau gumă de mestecat“, spun reprezentanţii Simba Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO