Companii

Simultan din Timiş ia locul Albalact în topul firmelor româneşti din lactate

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.07.2016, 00:07 3704

Producătorul Simultan din judeţul Timiş, controlat de antreprenorul Florin Herbai, va deveni cea mai mare companie cu acţionariat românesc din industria lactatelor odată cu finalizarea tranzacţiei prin care Lactalis va prelua Albalact, companie românească clasată pe prima poziţie în piaţă. Simultan, care are în portofoliu brandul Sim, se află pe locul opt în topul celor mai mari producători de lactate, conform datelor centralizate de ZF, iar după vânzarea Albalact, primii şapte jucători din industrie vor fi cu acţionariat străin. Practic, multina­ţionale precum Lactalis, Danone, FrieslandCampina sau Olympus vor controla mai bine de 50% din piaţa locală de lactate.

„Am început afacerea în 1996 şi suntem printre singurii care am pornit de la zero în această industrie. Am debutat cu 300 de litri de lapte, iar acum procesăm în medie circa 140.000 de litri de lapte pe zi“, povesteşte Florin Herbai, antreprenorul care deţine producătorul cu afaceri de 143 milioane de lei anul trecut.

Produsele sub brandul Sim ajung în magazine din vestul şi sudul ţării, însă Simultan realizează şi mărci private pentru mai mulţi retaileri, care sunt distribuite la nivelul întregii ţări. Simultan produce caşcaval, lapte de consum, smântână, dar şi iaurt sau chefir.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO