Companii

Singura strategie este ca afacerile care stau în picioare să fie stânca de care să se agaţe restul economiei

Singura strategie este ca afacerile care stau în...

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.03.2020, 07:00 397

♦ Top 10 sectoare economice care stau în picioare l Companiile din România au avut în perioada 2017-2019 trei ani consecutivi de creştere „double digit“ a businessului, cu o cifră de afaceri cumulată ce a spart în 2019 pragul de 350 mld. euro ♦ Pandemia de coronavirus a dat însă peste cap planurile companiilor care se văd în faţa unui scenariu pe care nimeni nu îl anticipase nici în cele mai pesimiste estimări ♦ Şi totuşi sunt sectoare din economie care merg acum cu motoarele turate la maximum.

Ziarul Financiar a identificat zece sec­toare de activitate unde com­paniile sunt „obliga­te“ de noul context economic să îşi creas­că pro­ducţia, să mărească stocurile de produse sau să pregătească reţeaua pentru un trafic mai intens în mediul online.

Aceste sectoare sunt stân­ca de care să se agaţe restul economiei.

„Ne-am mobilizat echi­pele şi lucrăm îndeaproape cu autorităţile pentru a asigura energia de care ţara are nevoie, implementând în acelaşi timp măsuri adecvate pentru sănătatea angajaţilor şi clienţilor noştri”, spune Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, a doua cea mai mare companie din România. Dacă primii trei exportatori din economie – Dacia, Ford şi Daimler  - şi totodată cei mai mari jucători din sectorul auto au decis să oprească temporar pro­ducţia, businessul din energie trebuie să meargă înainte. Şi nu doar el.

Arbitrul telecom, ANCOM, estimează că traficul în reţelele de comunicaţii va creşte cu până la 50% în această perioadă.

Jean Valvis, preşedintele Valvis Holding, spune că există o creştere de 250-300% în această perioadă a vânzărilor de ape îmbuteliate şi lucrează la capacitate maximă.

Farmec produce dezinfectanţi, iar Uniconf, Braiconf - producători de textile, şi Taparo - pro­ducător de mobilă produc măşti. Iar exemplele nu se opresc aici. Care sunt industriile care pot da încredere că economia va merge înainte?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO