Companii

Sistemele energetice din România şi Germania primesc un upgrade: Compania E.ON va instala milioane de contoare inteligente

Sistemele energetice din România şi Germania primesc un...

Autor: Petru Mazilu

04.12.2020, 14:00 168

Compania E.ON va instala peste 700.000 de contoare inteligente în România şi circa 2,5 milioane în Germania în următorii 10 ani. Investiţia  vizează reconfigurarea şi reproiectarea sistemelor energetice în vederea atingerii obiectivelor de protecţie climatică.

Compania E.ON anunţă că va face investiţii de miliarde de euro în reţelele sale. Printre ţările vizate de modernizare sunt Germania şi România. De exemplu, în Germania, vor fi instalate circa 2,5 milioane de contoare inteligente până în 2030.

În România, au fost instalate, în ultimii ani, circa 320.000 de contoare inteligente, iar pentru perioada 2019-2028 ţinta este montarea a altor circa 397.000 de contoare, valoarea investiţiilor fiind de circa 127,3 milioane de lei. Ca urmare, la sfârşitul anului 2028, peste 700.000 de clienţi, reprezentând 45% din totalul clienţilor companiei din România, vor avea instalate contoare inteligente.

Cel mai recent proiect a fost demarat în luna august în municipiul Iaşi şi vizează contorizarea inteligentă a peste 10.000 de consumatori de energie electrică.

Reprezentanţii companiei mai anunţă că, în viitor, contoarele inteligente vor fi utilizate pentru a înregistra alimentarea de la panouri solare sau alte sisteme şi pentru a pune aceste informaţii la dispoziţia partenerilor de piaţă, cum ar fi furnizorii, operatorii de reţea şi vânzătorii direcţi, în timp real.

În plus, dacă este necesar, un contor inteligent E.ON poate recunoaşte câtă energie este utilizată de către un grup de dispozitive şi astfel poate identifica potenţialul de economisire. De asemenea, sunt în curs planuri de a oferi tarife noi şi flexibile pentru energie electrică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO