Companii

Situaţia se complică în prag de iarnă: OMV Petrom a extras cu 15% mai puţin gaz în T3. La nivel internaţional preţurile au explodat

Situaţia se complică în prag de iarnă: OMV Petrom a...

Autor: Roxana Petrescu

11.10.2021, 11:15 1388

Preţul mediu al gazului pentru primul trimestru din 2022 este de 93 de euro pe MWh, arată bursa de la Viena În T1/2021, gazul se tranzacţiona cu 18 euro pe MWh, aceasta fiind resursa care a bifat cea mai accelerată creştere de preţ în ultimul an Explozia preţului se suprapune cu o creştere a importurilor, oferta locală fiind tot mai săracă Ultimul semnal a fost dat de OMV Petrom.

OMV Petrom, singurul produ­cător local de petrol şi gaze, a înregistrat în al treilea trimestru al anului o scădere a producţiei de gaze de 15% faţă de perioada similară a anului trecut şi de 10% faţă de al doilea trimestru din 2021, arată datele publicate ieri de BVB.

De altfel, întreg portofoliul de extracţie al OMV Petrom s-a com­pactat în T3, producţia totală fiind cu 13% mai mică faţă de cea de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO