Companii

Six Continents ar putea da 7,6 mld. $ pe hotelurile Starwood

03.12.2001, 00:00 12



Grupul hotelier britanic Six Continents, fostul Bass Hotels&Resorts, ar putea inainta o oferta de preluare a companiei americane Starwood Hotels and Resorts, operator al hotelurilor Sheraton si Westin, pentru suma de 5,3 miliarde de lire sterline (7,6 miliarde de dolari), informeaza publicatia Sunday Telegraph.

"Nu comentam niciodata zvonurile care circula in piata", a declarat purtatorul de cuvant al Six Continents referitor la articolul aparut in publicatia britanica, care nu atribuie niciunei surse informatiile potrivit carora grupul britanic va astepta pana in luna februarie pentru a face aceasta propunere.

Motivul pentru care oferta va veni numai anul viitor este dorinta Six Continents de a analiza, pe parcursul iernii, evolutia la bursele internationale a titlurilor Starwood.

Un eventual acord intre cele doua companii ar crea cel mai mare operator din industria mondiala hoteliera, cu o valoare de piata de aproximativ zece miliarde de lire sterline.

Six Continents, care opereaza peste 3.200 de hoteluri in intreaga lume, sub marcile Holiday Inn, Crowne Plaza si Inter-Continental, detine in acest moment un volum ridicat de lichiditati, evaluat la circa patru miliarde de lire sterline.

O mare parte din aceasta suma provine din vanzarea, in august 2000, a activitatilor de productie de bere, reunite in divizia Bass Brewers, catre producatorul belgian Interbrew, valoarea tranzactiei fiind de 2,3 miliarde de lire sterline.

Compania britanica s-a aratat, in mai multe randuri, dispusa sa isi extinda, cu banii disponibili, operatiunile din sectorul hotelier, principalul sau obiectiv pentru anul viitor fiind hotelurile NH din Spania. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO