Companii

Skanska confirmă achiziţia terenului de la Popoviciu: Vom ridica trei clădiri cu o suprafaţă de 52.000 mp. Cum va arăta proiectul suedezilor

Skanska confirmă achiziţia terenului de la Popoviciu: Vom ridica trei clădiri cu o suprafaţă de 52.000 mp. Cum va arăta proiectul suedezilor

Autor: Cristi Moga

19.11.2012, 10:21 3797

Suedezii de la Skanska, unul dintre cele mai puternice grupuri de construcţii la nivel european, au cumpărat un teren de 15.000 de metri pătraţi pe strada Barbu Văcărescu din nordul Capitalei de la omul de afaceri Gabriel Popoviciu, lot pe care intenţionează să dezvolte un proiect de birouri format din trei clădiri cu o suprafaţă închiriabilă de 52.000 de metri pătraţi.

ZF a scris la începutul lunii noiembrie despre negocierile privind această achiziţie cu o valoare estimată la peste 10 milioane de euro şi care aştepta aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Acum, suedezii confirmă realizarea primei achiziţii pe piaţa locală, unde vor dezvolta un proiect denumit Green Court Bucharest.

"Green Court Bucharest este amplasat în zona Floreasca-Barbu Văcărescu, care a devenit cea mai dinamică destinaţie pentru spaţiile de birouri din Bucureşti. Această zonă a atras atât atenţia chiriaşilor cât şi a investitorilor, fiind astfel locaţia ideală pentru primul proiect de birouri pe care Skanska îl dezvoltă în România", a declarat Andreas Lindelöf, preşedintele Skanska România.

Skanska intenţionează să înceapă lucrările în primul trimestru al anului viitor, în condiţiile în care suedezii vor îndeplini şi rolul de antreprenor general, dată fiind experienţa companiei în materie de construcţii.

Compania a finanţat şi dezvoltat de-a lungul timpului 1,9 milioane de metri pătraţi de spaţii comerciale în întreaga lume, iar portofoliul în lucru include proiecte noi cu o suprafaţă de peste 500.000 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO