Companii

Smart Diesel din Arad, încă un business antreprenorial care s-a apropiat de 1 mld. lei

Smart Diesel din Arad, încă un business antreprenorial...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.05.2018, 00:07 2488

♦ Compania deţinută de mai mulţi antreprenori români a realizat în 2017 afaceri de 942 mil. lei.

Businessul Smart Diesel din Arad, cel mai mare ben­zinar independent de pe piaţa locală, a ajuns anul trecut la 942 mil. lei după un salt de 33% al cifrei de afaceri.

Profitul companiei s-a situat în 2017 la 21,8 mil. lei, în creştere cu 43%, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Compania se ocupă de comerţul cu amănuntul al car­bu­ranţilor pentru autovehicule în magazine specializate.

Avansul afacerilor companiei în 2017 duce compania mai aproape de clubul celor cu businessuri de peste 1 mld. lei. În România sunt doar zece companii antreprenoriale care au vânzări anuale de cel puţin 1 mld. lei.

Smart Diesel este controlată, cu 49% din acţiuni, de Trans­port Service Group. Transport Service Group este o companie controlată la rândul ei de Ovidiu-Ioan Andrieş (70% din acţiuni), potrivit datelor de la Registrul Co­merţului. Lui i se alătură mai multe persoane fizice. Din struc­tura acţionariatului Smart Diesel fac parte şi Daniel-Mihai Imbre (25%), Ovidiu-Ioan Andrieş (22%) şi Petru Fărcaş (4%). Businessul Smart Diesel a fost conceput mai ales pentru clienţii comerciali, compania având o reţea de benzinării pe plan local şi parteneriate pe plan extern în mai multe ţări. În România, există peste 20 de staţii, după cum reiese din datele de pe site-ul Smart Diesel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO