Companii

Smart Diesel din Arad, încă un business antreprenorial care s-a apropiat de 1 mld. lei

Smart Diesel din Arad, încă un business antreprenorial...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.05.2018, 00:07 2486

♦ Compania deţinută de mai mulţi antreprenori români a realizat în 2017 afaceri de 942 mil. lei.

Businessul Smart Diesel din Arad, cel mai mare ben­zinar independent de pe piaţa locală, a ajuns anul trecut la 942 mil. lei după un salt de 33% al cifrei de afaceri.

Profitul companiei s-a situat în 2017 la 21,8 mil. lei, în creştere cu 43%, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Compania se ocupă de comerţul cu amănuntul al car­bu­ranţilor pentru autovehicule în magazine specializate.

Avansul afacerilor companiei în 2017 duce compania mai aproape de clubul celor cu businessuri de peste 1 mld. lei. În România sunt doar zece companii antreprenoriale care au vânzări anuale de cel puţin 1 mld. lei.

Smart Diesel este controlată, cu 49% din acţiuni, de Trans­port Service Group. Transport Service Group este o companie controlată la rândul ei de Ovidiu-Ioan Andrieş (70% din acţiuni), potrivit datelor de la Registrul Co­merţului. Lui i se alătură mai multe persoane fizice. Din struc­tura acţionariatului Smart Diesel fac parte şi Daniel-Mihai Imbre (25%), Ovidiu-Ioan Andrieş (22%) şi Petru Fărcaş (4%). Businessul Smart Diesel a fost conceput mai ales pentru clienţii comerciali, compania având o reţea de benzinării pe plan local şi parteneriate pe plan extern în mai multe ţări. În România, există peste 20 de staţii, după cum reiese din datele de pe site-ul Smart Diesel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO