Companii

Smithfield a negociat de-a lungul anilor cu CrisTim şi Caroli, dar a cumpărat Elit, Maier şi Goodies

Smithfield a negociat de-a lungul anilor cu CrisTim şi...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.12.2022, 00:07 982

Grupul Smithfield, principalul jucător de pe piaţa cărnii de porc din România, dar şi unul dintre cei mai importanţi jucători din acest sector pe plan mondial, a marcat dezvol­tarea pe plan local, prin mai multe achiziţii, dezvoltând de la zero un grup cu afaceri de circa 2 miliarde de lei, conform unei analize a ZF.

Ultima pe lista de achiziţii a com­paniei care are în spate gigantul chinez WH Group este un produ­cător român de preparate din carne sub marcă proprie pentru canalul de retail - Goodies Meat Production SRL. Recent, pe lista Smithfield s-a aflat şi Cris-Tim, controlată de familia Timiş, însă, conform surselor ZF, discuţiile privind un parteneriat au fost întrerupte. Ultima tranzacţie semnată de Smithfield a fost pre­luarea Maier Com din Arad, deţinută de antreprenorul Radu Maier. Anterior, Smithfield a semnat achiziţia Elit Cugir şi Vericom 2001 de la omul de afaceri Dorin Mateiu. De altfel, achiziţia Elit a însemnat şi intrarea Smithfield pe piaţa de mezeluri. De-a lungul timpului, pe lista de negocieri a Smithfield s-a aflat şi Caroli, conform datelor ZF de la acea vreme, însă nu s-a semnat niciun acord.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO