Smithfield România a contractat o linie de finanţare de 193 milioane lei la UniCredit Ţiriac Bank

Secțiune susținută de Medlife Logo

13 aug 2015 Autor: Marius Oncu

Două companii ale Smithfield în România au contractat pe o perioadă de doi ani o facilitate de credit de tip overdraft în valoare de 193,4 milioane de lei de la UniCredit Ţiriac Bank.

"În cadrul acestui acord de împrumut, creditorul are gaj asupra activelor circulante ale Smithfield Ferme şi Smithfield Prod", se arată într-un raport transmis de grupul Smithfield bursei de la New York.

Acordul pentru linia de credit a fost încheiat în prima jumătate a anului.

Compania americană Smithfield Foods, deţinută integral de grupul chinez WH Group, este cel mai mare productor de carne de porc la nivel mondial.

În luna iunie, Smithfield România a anunţat că a obţinut un împrumut în valoare de 60 de milioane de dolari de la International Finance Corporation (IFC), pentru refinanţare şi susţinerea planurilor de extindere a fermelor şi unităţilor de procesare a cărnii.

Grupul american a intrat pe piaţa românească în 2004, când a cumpărat firmele Agrotorvis şi Comtim Grup. Smithfield a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distribuţie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucureşti, precum şi un pachet de 50% la Depozitul Frigorifer din Tulcea.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.08.2015

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
SMITHFIELD FOODS
, UNICREDIT ŞIRIAC BANK
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide