Companii

SMURD şi-a luat două super-motociclete de salvare, de 44.000 de euro. Vedeţi aici cu ce sunt dotate "ambulanţele" pe două roţi

SMURD s-a dotat cu motociclete de salvare de 44.000 de euro pentru Centrul Vechi

SMURD s-a dotat cu două super-motociclete de salvare, de 44.000 de euro

Autor: Ioana David

06.09.2011, 13:58 3635

Serviciul medical de urgenţă SMURD a fost dotat cu două motociclete de 44.000 de euro care vor fi utilizate în Bucureşti, în special în zona centrală, acolo unde există un trafic intens sau în zonele cu acces limitat, ca de exemplu zona centrului istoric.

'Vehiculele au fost achiziţionate din fondurile obţinute de către Fundaţia pentru SMURD în Campaniile "2% pentru SMURD" 2010", a spus Ritli Ladislau, ministrul sănătăţii.

Vehiculele vor fi deservite de personal paramedical instruit.

Ministerul sănătăţii a mai anunţat că fiecare dintre motocicletele achiziţionate este dotată cu toate echipamentele medicale necesare acordării primului ajutor: defibrilator semi-automat, aspirator secreţii, oxigen, trusă resuscitare, gulere cervicale, stingător.

Tot astăzi, a fost lansat şi primul echipaj de prim ajutor care utilizează maşina de pompieri echipată cu dotare medicală.

"Treptat vor fi operaţionale 6 maşini de acest tip care vor asigura în zona unităţilor de pompieri intervenţiile de urgenţă până la sosirea unui echipaj de prim ajutor", se arată în comunicatul Ministerului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO