Companii

SNR Rulmenti, afaceri in crestere cu 20%, la 9 mil. euro

26.09.2007, 13:58 79

SNR Rulmenti, filiala locala a grupului francez SNR Roulements si unul dintre primii producatori de rulmenti din tara, estimeaza ca va inregistra in acest an un avans de 20% al cifrei de afaceri, la 9 milioane de euro, de la nivelul de 7,6 milioane, consemnat in 2006.
Anul trecut compania a inregistrat o apreciere de 160% a afacerilor, concomitent cu trecerea de la pierderi de 0,7 milioane de euro la profit de 1,1 milioane de euro.
"Principala cauza a cresterii a fost producerea unor noi tipuri de rulmenti ca urmare a integrarii unor noi linii de productie. Din 2006 a inceput si productia de rulmenti cu role conice", a declarat Melinda Mathe, director de resurse umane al SNR Rulmenti. De la inceputul activitatilor in Romania, in 2004, compania a investit in unitatea de productie de la Sibiu mai mult de 20 de milioane de euro.
Compania estimeaza in schimb o crestere de 50% a vanzarilor de rulmenti pe piata din Romania, in timp ce pentru Bulgaria, unde este prezenta prin doi distribuitori nationali, estimeaza o crestere de doar 10%. "In cifre insa vanzarile de rulmenti auto sunt mai mari in Bulgaria decat in Romania", a spus Mathe.
Fabrica din Sibiu a SNR are aproximativ 350 de angajati a caror pregatire se realizeaza in interiorul uzinei cu instructuri si traineri interni si externi. " Anul acesta am angajat muncitori calificati si necalificati, dar si ingineri. Zona Sibiu se caracterizeaza prin forta de munca pregatita, dar avand in vedere tehnologia folosita de noi, am dezvoltat un program de intens de formare in uzina", a spus Mathe.
SNR Rulmenti produce rulmenti pentru industria automotive, industria aeronautica, precum si pentru cea feroviara, in portofoliul de clienti fiind inclusi constructori precum Audi, Porsche, Mercedes Benz, Bell Helicopter, Eurocopter sau Bombardier. Compania SNR Roulements a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 578,9 milioane de euro, din care 57,7% a fost realizat in Franta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO