Companii

Soarta Jolidon este la mâna judecătorilor. Curtea de Apel hotărăşte joi dacă producătorul de lenjerie intimă intră în faliment

Autor: Cristina Roşca

21.06.2017, 00:07 4281

Curtea de Apel din Cluj va decide joi soarta produ­că­to­rului de lenjerie intimă Jolidon, care ar putea intra în fali­ment. Astfel, la finalul lunii mai Direcţia Generală Re­gională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca a depus o cerere la Curtea de Apel prin care se opune planului de reor­ga­nizare a companiei româneşti controlate de antre­prenorul local Gabriel Cârlig. Decizia vine în contextul în care producătorul clujean de lenjerie intimă prin ad­ministratorul său judiciar CII Minodora Letiţia Georgiu a cerut prelungirea planului de reorganizare de la trei luni la trei ani. Iniţial, Astra Rail Management Gmbh, creditorul principal al Jolidon, a fost de acord cu prelungirea planului, însă ul­te­rior a subscris cererii depuse de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca.

Astfel, joi, Curtea de Apel din Cluj va da o sentinţă în acest dosar. Dacă va decide că cerinţa creditorilor este justificată, atunci Jolidon va intra în faliment. În caz con­trar îşi va continua activitatea, iar planul de reorganizare va fi respectat în continuare.

Compania Jolidon Import-Export, care operează acti­vitatea producătorului de lenjerie intimă, a terminat anul trecut cu afaceri de 60 mil. lei şi un profit net de 6,8 mil. lei, cu un total de 870 de salariaţi. Businessul a crescut cu peste o treime şi compania a revenit pe profit, după un minus de 23,7 mil. lei în 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO