Companii

SOCAR se face vecin cu Videanu la Titan Mar şi deschide benzinăria din Bucureşti cu cel mai ieftin carburant. Cât costă litrul de benzină?

SOCAR se face vecin cu Videanu la Titan Mar şi deschide...

Autor: Roxana Petrescu

14.02.2014, 15:58 5497

Azerii de la SOCAR au deschis azi prima benzinărie din Bucureşti amplasată pe Şoseaua de Centură, chiar lângă Titan Mar, companie controlată de Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei.

Potrivit preţurilor afişate la intrarea în benzinărie, un litru de motorină euro 5 costa 5,89 lei iar unul de benzină premium fără plumb 95 costa 5,69 lei.

Potrivit ultimei centralizări realizate de ZF, cel mai ieftin litru de benzină din Bucureşti putea fi cumpărat de la staţia Petrom situată pe strada Toporaşi, nr. 1B din sectorul 5. Astfel, pe strada care leagă Prelungirea Ferentari de Şoseaua Giurgiului, un litru de benzină costa azi 5,82 de lei, în timp ce unul de motorină putea fi cumpărat cu 6,020 lei.

"Benzina este achiziţionată local, în timp ce motorina este importată", a spus Hamza Karimov, directorul general al SOCAR România.

Prezent la evenimentul de deschidere al staţiei, Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, nu a răspuns concret dacă tereneul pe care este amplasată prima staţie SOCAR din Bucureşti îi aparţine sau nu.
"Era al meu terenul, dar acum nu mai este", a precizat Videanu.

Dincolo de această staţie, reprezentanţii SOCAR au mai spus că vor mai deschide anul acesta încă o benzinărie în Bucureşti, într-o locaţie centrală. Terenul pentru această nouă unitate a fost deja cumpărat.

"Analizăm orice oportunitate din domeniul energetic din România. Anul acesta vrem să deschidem 9-10 benzinării. Ne uităm şi la achiziţii, dar vom face şi investiţii de la zero. Depinde de oportunităţi", a mai spus Karimov.

Investiţia în prima unitate din Bucureşti a avut o valoare de un milion de euro. SOCAR are în acest moment 25 de benzinării în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO