Companii

Softronic din Craiova, în discuţii avansate pentru a livra locomotive gigantului Budamar din Slovacia

Softronic din Craiova, în discuţii avansate pentru a...

Autor: Mirabela Tiron

12.11.2023, 09:00 15777

Softronic din Craiova,  singura fabrică producătoare de rame şi locomotive elec­trice din Europa de Est, controlată de patru antreprenori români şi care a atins anul trecut afaceri de 231 de milioane de lei, este în discuţii avansate pentru a vinde locomotive către cel mai mare operator privat de transport feroviar din Slovacia.

„Suntem în discuţii avansate cu Budamar din Slovacia pentru a le vinde 5 locomotive electrice, pe care le vom produce anul viitor. Avem discuţii şi cu operatorul feroviar de stat din Norvegia“, au declarat pentru ZF oficialii companiei.

Budamar, fondată în anul 2002,  este cel mai mare jucător privat de pe piaţa de transport din Slovacia, cu operaţiuni în transportul feroviar, rutier, maritim şi pe piaţa logistică,  potrivit datelor de pe site-ul companiei. Grupul ce include 13 companii, printre care Budamar Logistics sau companiile de transport feroviar Lokorail, Central Railways, Inter Cargo, Slovenka plavba şi altele, are peste 4.500 de angajaţi în total. Grupul are clienţi din Cehia, Polonia, Ungaria, Austria.

Anul trecut, Softronic a livrat locomotive electrice către transportatorul feroviar de marfă din Suedia şi în Bulgaria dar şi către operatori ce activează pe piaţa locală precum LTE sau divizia locală a Deutsche. Până la final de an fabrica Softronic va ajunge la 11 locomotive produse pentru operatorii privaţi.

Softronic este singurul producător de material rulant din top cinci de pe piaţa locală ce a reuşit să îşi crească afacerile în fiecare an. Înfiinţată în 1991 la Craiova, Softronic are singura fabrică ce produce rame şi locomotive electrice în Europa de Est şi care vinde în prezent locomotivele electrice în străinătate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO