Companii

Software Development Academy: Cât costă recrutarea şi integrarea în companie a unui singur programator în România?

Software Development Academy: Cât costă recrutarea şi...

Autor: Roxana Rosu

15.02.2020, 18:31 1760

Corporaţiile din România investesc minim 43.665 lei (cca 9000 euro) pentru recrutarea şi ulterior integrarea în echipă a unui singur programator, iar costurile vor creşte în următorii ani pe fondul nevoii continue de profesionişti IT, potrivit unei analize realizată de Software Development Academy (SDA), academie de programare IT pentru adulţi din Europa Centrală şi de Est.

Aceste costuri variază foarte mult de la start-up-uri la corporaţii, în condiţiile în care pentru companiile aflate la început de drum angajarea este adesea gestionată de conducerea de top, ceea ce înseamnă că de fapt costul real al procesului de recrutare este chiar mai mare. Proprietarii de companii mici petrec aproximativ 40% din timpul lor de muncă cu sarcini care nu generează venituri, cum ar fi angajarea.

Costurile au fost aproximate de SDA luând în considerare salariul mediu lunar brut pentru un consultant de resurse umane de 5.418 lei (aproximativ 50 lei/ora de muncă) şi salariul mediu lunar brut pentru un specialist IT în valoare de 10.840 lei.

Până la sfârşitul anului 2020, deficitul de programatori şi testeri software din România va ajunge la 40.000-50.000 de persoane, intensificând semnificativ concurenţa între companii pentru atragerea talentelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO