Companii

Soluţiile unui industriaş la criza energiei. Marius Cristescu, Foraj Sonde Craiova (FOSB): Este nevoie de soluţii urgente la criza energiei, costurile vor pune presiune uriaşă pe bugetul de cheltuieli. Plafonarea să se facă pe consum şi nu pe categoria de întreprindere. Orice proprietar de clădire rezidenţială să poată vinde la chiriaşi curentul pe care îl produce

Marius Cristescu, acţionar la Foraj Sonde Craiova (FOSB) şi la grupul Bega Turism

Marius Cristescu, acţionar la Foraj Sonde Craiova (FOSB) şi la grupul Bega Turism

Autor: Mirabela Tiron

17.10.2022, 18:20 213

Marius Cristescu, care con­trolează compania de ser­vicii pentru industria pe­tro­lieră Foraj Sonde Cra­iova (FOSB), centre co­merciale dar şi grupul Bega Turism, cel mai mare jucător de pe piaţa hotelieră din Timiş, spune că este nevoie de soluţii urgente pentru criza din energie, dat fiind că multe companii vor avea de suferit în condiţiile actuale, costurile mari vor pune o presiune uriaşă pe bugetul de cheltuieli.

„Noi ne aşteptăm să avem costuri mai mari de peste patru ori cu energia. Am început să punem panouri fotovoltaice pe toate clădirile care se pretează, pe hale, pe centre comerciale, investim peste 3 milioa­ne de euro în panouri fotovoltaice“, a spus pentru ZF Marius Cristescu. Subvenţiona­rea ar trebui să se facă pe cantitate şi nu pe tip de întreprindere, a mai adăugat el.

Statul a schimbat legislaţia, astfel plafo­nul de 1.000 de lei/MWh se aplică de la 1 sep­tembrie pentru 85% din consumul mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 doar în cazul întreprinderilor mici şi mijlocii, aşa cum sunt ele deficinite în Legea 346/2004, al operatorilor eco­nomici din domeniul industriei alimentare. În plafon au mai intrat spitale publice şi private, unităţi de învăţământ publice şi private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO