Companii

Sondaj: Peste jumătate dintre britanici cred că sunt prea mulţi emigranţi, dar spun că sunt joburi pe care nu le-ar accepta nici dacă ar fi şomeri

Sondaj: Peste jumătate dintre britanici cred că sunt...

Autor: Roxana Rosu

26.09.2019, 11:43 523

Imigraţia rămâne o problemă majoră în Marea Britanie, în condiţiile în care 73% din populaţie crede că sunt necesare restricţii mai severe, dar, în acelaşi timp, un procent important de britanici au angajat sau vor să angajeze emigraţi pentru anumite joburi sau spun că nu ar accepta anumite locuri de muncă nici dacă ar fi şomeri, arată un sondaj realizat de TransferGo.

Sondajul, derulat la finalul lunii august, arată că peste jumătate dintre britanici (54%) sunt de părere că imigraţia a atins un nivel mult prea ridicat, în timp ce 43% dintre aceştia acceptă că imigraţia este un fenomen necesar pentru a răspunde cererii de forţă de muncă în diverse domenii.

În ciuda îngrijorării faţă de rata crescută a imigraţiei, un procent semnificativ dintre respondenţi afirmă ca ar angaja sau că au angajat deja imigranţi în diferite domenii. Astfel, peste jumătate dintre aceştia ar oferi sau au oferit locuri de muncă în construcţii (53%), curăţenie la domiciliu (58%) sau ca şofer de taxi (51%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO