Companii

Sondaj PwC: Trei sferturi dintre consumatori ar întrerupe relaţia cu companiile care nu tratează bine angajaţii, mediul înconjurător sau comunitatea

Monica Movileanu, Partener PwC România.

Monica Movileanu, Partener PwC România.

Autor: Roxana Rosu

13.07.2021, 10:09 112

Majoritatea consumatorilor (83%) spun că firmele ar trebui să fie proactive şi preocupate constant de politicile de mediu, sociale şi de guvernanţă corporativă (ESG), iar 76% arată că vor întrerupe relaţia cu companii care nu tratează bine angajaţii, mediul înconjurător sau comunitatea în care îşi desfăşoară activitatea, potrivit sondajului “Consumer Intelligence on ESG” realizat de PwC la nivel global.

”Consumatorii şi angajaţii doresc ca firmele să se implice proactiv în rezolvarea problemelor de mediu sau ale societăţii, nu doar să respecte reglementările şi sunt pregătiţi să recompenseze sau să penalizeze mărcile în consecinţă. Potrivit rezultatelor sondajului, consumatorii caută informaţii despre activităţile şi investiţiile în ESG în diferite surse, dacă firmele nu au raportări specifice”, a declarat Monica Movileanu, Partener PwC România.

Astfel, peste 80% dintre angajaţi sunt dispuşi să lucreze pentru companii care sunt preocupate de problemele de mediu, sociale şi de guvernanţă corporativă, în timp ce 80% dintre consumatori sunt dispuşi să cumpere produsele/serviciile acestora.

Deşi percepţia este că firmele investesc mai mult decât în urmă cu zece ani în proiecte de mediu, mai mult de jumătate dintre consumatori (57%) afirmă că organizaţiile ar trebui să depună mai multe eforturi pentru a promova probleme precum schimbările climatice şi reducerea consumului de apă. De asemenea, 48% dintre respondenţi vor ca firmele să avanseze în planurile privind diversitatea şi incluziunea şi securitatea şi confidenţialitatea datelor.

Majoritatea directorilor generali intervievaţi (91%) cred că organizaţiile pe care le conduc au responsabilitatea să se implice în proiecte de sustenabilitate. Iar în 2020 asta s-a tradus într-o dublare a investiţiilor în fonduri cu impact ESG, până la 51 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO