Companii

Sorin Creţeanu a ajuns cu firma de construcţii Procema la afaceri de 300 mil. lei cu un profit de 15 mil. lei

Antreprenori locali

Sorin Creţeanu a ajuns cu firma de construcţii Procema...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.04.2019, 00:07 2108

Compania din construcţii Procema, controlată de omul de afaceri Sorin Creţeanu, a investit în 2018 pes­te 6 milioane de euro pentru dezvoltarea facilită­ţilor de pro­ducţie pe care le are lângă Bucureşti. Procema are două fabrici în localitatea Jilava - una de fasonare a oţelului-beton şi una de plase sudate.

„În cursul anului 2019, vom investi aproximativ un milion de euro într-o linie nouă de trefilare, automatizări ale producţiei şi ale sistemelor auxiliare. Analizăm posibilitatea deschiderii unor alte centre regionale de procesare în următorii ani“, spun reprezentanţii Procema.

Din rândul proiectelor la care Procema este furnizor în prezent, fac parte mallul AFI Braşov, turnul de birouri Ana Tower, birourile Campus 6 de la Politehnică, proiec­tul mixt Openville din Bucureşti, proiectul ISHO Timi­şoara, tronsonul de autostradă Iernut-Cheţani, ansamblul de locuinţe Luxuria dezvoltat de Impact şi altele.

Afacerile Procema au ajuns în 2018 la 299 mil. lei, fiind aferente atât activităţii de procesare a oţelului, cât şi celei de comercializare. Rezultatul este cu circa 35% mai mare faţă de anul anterior.

„În acest moment, avem 145 de angajaţi, profitul net consolidat al diviziei de oţel a fost de aproape 3,3 mil. euro (15 mil. lei - n. red.)“, mai spun oficialii companiei.

Procema SA este deţinută, potrivit datelor de pe site-ul listafirme.ro, de Sorin Creţeanu (98% din acţiuni) şi Simona Marilena Creţeanu (2%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO