Companii

Sorin Creţu, BDT: În T2 ne aşteptăm la o scădere mai mare a pieţei auto, dar sperăm ca situaţia să fie pe o perioadă limitată. Stocuri de maşini avem. BDT a avut în 2018 o cifră de afaceri de 177,3 mil. lei, în creştere cu 20% faţă de anul anterior

Sorin Creţu, directorul executiv al Business Development Team: Acum în fiecare zi avem o nouă provocare. Ne facem strategii pe termen scurt, în funcţie de realităţile cotidiene.

Sorin Creţu, directorul executiv al Business Development Team: Acum în fiecare zi avem o nouă provocare. Ne facem strategii pe termen scurt, în funcţie de realităţile cotidiene.

Autor: Bogdan Alecu

03.04.2020, 10:25 699

Sorin Creţu, directorul executiv al Business Development Team, unul dintre dealerii Ford şi Mazda din Bucureşti, spune că în trimestrul al doilea se aşteaptă la o scădere a pieţei auto, în condiţiile în care pieţe mai afectate de epidemia de coro­na­virus au înregistrat în martie scăderi record. Spre exemplu, potrivit celor mai recente date, în Italia piaţa auto a pierdut 86% din volum în martie, în timp ce Franţa a scăzut cu 71%.

„În trimestrul al doilea ne aşteptăm la o scădere mai mare a pieţei, dar sperăm ca situaţia să fie pe o perioadă limitată. Volumul stocurilor şi cât vor ţine acestea vor de­pinde de vânzări, putem spune că avem un stoc mare şi variat. Singura problemă ar fi pentru un client de flote, care ar dori mai multe maşini la fel, însă putem găsi soluţii“, explică Sorin Creţu.

BDT a avut în 2018 o cifră de afaceri de 177,3 mil. lei, în creştere cu 20% faţă de anul an­terior şi un profit net de 4,6 mil. lei, în scădere cu 4% faţă de anul anterior.

În cazul pieţei locale, jucătorii se aşteaptă la un declin de 30-35% în martie, în condiţiile în care doar a doua jumătate a lunii a fost afectată de restricţiile impuse de epidemie.

„Activitatea centrului BDT Ford decurge în li­mitele normale impuse de situaţia curentă, de stare de urgenţă. Faţă de o perioadă obişnuită, nea­fectată de epidemie, vânzările şi activitatea din service s-au comprimat cu circa 15%. Serviceul func­ţionează în limite aproape normale, iar mo­men­tan scăderea nu este atât de mare. Avem stoc şi de maşini noi, cât şi de piese pen­tru ser­vice“, explică Sorin Creţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO