Companii

Sorin Moise, secretar de stat, Ministerul Agriculturii: În această perioadă discutăm de renegocierea PNRR-ului şi de reintroducerea investiţiilor pentru infrastructura de irigaţii în PNRR

Sorin Moise, secretar de stat, Ministerul Agriculturii: Probabil ar trebui să regândim sistemul de irigaţii în totalitate, poate o eficientizare a consumului de energie.

Sorin Moise, secretar de stat, Ministerul Agriculturii: Probabil ar trebui să regândim sistemul de irigaţii în totalitate, poate o eficientizare a consumului de energie.

Autor: Florentina Niţu

13.09.2022, 10:00 246

♦ Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, va merge săptămâna aceasta la Bruxelles să renegocieze PNRR-ul ♦ Iniţial, România a cerut, 6,5 mld. euro pentru irigaţii.

Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, va merge săptămâna aceasta la Bruxelles să obţină bani pentru reabilitarea şi îmbunătăţirea infrastructurii de irigaţii, care reprezintă cea mai mare pro­blemă a agriculturii în prezent, prin renegocierea Pla­nului Na­ţio­nal de Redresare şi Rezi­lienţă (PNRR), potrivit lui Sorin Moise, secretar de stat în cadrul Ministerului Agricul­turii.

„În această perioadă discu­tăm de renegocierea PNRR-ului şi de reintroducerea inves­ti­­ţiilor pentru infrastructura de irigaţii în PNRR. Au avut loc până acum cel puţin 15 întâlniri între Ministerul Agriculturii şi Ministerul Fondurilor Euro­pene şi din partea domnului Boloş avem o deschidere extraordinară. Împreună cu domnul ministru Petre Daea, domnul Boloş a stabilit care vor fi priorităţile şi care vor fi sumele pe care se va merge să le ceară la Bruxelles. Săptă­mâna viitoare (aceasta – n. red.) va avea loc prima întâl­nire a domnului ministru Boloş pentru renegocierea PNRR-ului“, a spus Sorin Moise, marţi, 6 septembrie, la con­ferinţa România irigabilă, un proiect al ZF realizat în parte­neriat cu Banca Transilvania.

Iniţial, România a cerut 6,5 miliarde de euro pentru irigaţii, dar suma nu a fost aprobată, iar Marcel Boloş a mai încercat de câteva ori reintroducerea acestor bani în PNRR. De altfel, oficialii de la Bruxelles precizau că renegocierea se poate face doar în condiţii excepţionale, cum ar fi, spre exemplu, dezastre naturale de dimensiuni istorice. Astfel, acum România mizează pe seceta istorică din 2020 şi seceta acută din acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO