Companii

Sorin Paul Stănescu, naşul fiului lui Dragnea, a vândut către un fond de investiţii controlat de Banca de Export-Import a Chinei trei companii cu afaceri cumulate de peste 70 mil. euro şi 700 de salariaţi

Sorin Paul Stănescu, naşul fiului lui Dragnea, a...

Autor: Cristina Roşca

26.09.2019, 19:14 1849

Fondul de investiţii II China CEE, controlat de către Banca de Export-Import a Chinei, a cumpărat companiile Pasteur Filiala Filipeşti SRL şi Farmavet SA, precum şi unele active aferente activităţii de producţie de furaje ale Agrozootehnica Pietroiu SA de la Sorin Paul Stănescu. Tranzacţia a primit deja acordul Consiliului Concurenţei.

Sorin Paul Stănescu este cunoscut ca un apropiat al familiei lui Liviu Dragnea, fiind chiar naşul fiului fostului lider PSD. Fondul de investiţii care a făcut achiziţia e acelaşi care a cumpărat şi o participaţie minoritară în cadrul Brise, conform datelor ZF.

„Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Gardenica Limited a preluat companiile Pasteur Filiala Filipeşti SRL şi Farmavet SA, precum şi unele active aferente activităţii de producţie de furaje ale Agrozootehnica Pietroiu SA.”

Compania Pasteur Filiala Filipeşti SRL a avut afaceri de 16,2 mil. euro anul trecut, în scădere uşoară faţă de 2017, cu circa 200 de salariaţi. Firma desfăşoară, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, activităţi de producţie, realizând produse farmaceutice veterinare de bază. Farmavet este specializată în comercializarea produselor biologice, medicamentelor, dezinfectanţi, raticide, reagenţi chimici, echipament de protecţie sanitar. Compania a avut afaceri de 40 mil. euro anul trecut, în urcare cu peste 10% şi un total de 422 de salariaţi.

Agrozootehnica Pietroiu SA, cu afaceri totale de peste 15 mil. euro (plus 50%) are ca principal obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminte oleagionase.  Activitatea de producţie de furaje ce urmează a fi transferată constă în proprietăţi şi alte active fixe, drepturi de proprietate intelectuală, şi alte active deţinute de către Agrozootehnica Pietroiu SA, utilizate în fabricarea şi comercializarea de aditivi pentru furaje şi furaje.

Gardenica Limited este deţinută de către Fondul II China CEE, fond de investiţii controlat de către Banca de Export-Import a Chinei. În România, grupul este prezent prin companiile Flash Lightings Services SA şi Bristol Logistics SA, potrivit datelor de la Consiliul Concurenţei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO