Companii

​Sorina Donisa, CEO-ul companiei de recrutare de muncă în regim temporar APT Resources & Services: Şomajul tehnic o să ajute economia locală să rămâne în picioare, însă lista industriilor din propunerea autorităţilor trebuie extinsă

​Sorina Donisa, CEO-ul companiei de recrutare de muncă...

Autor: Ramona Cornea

19.03.2020, 16:16 402

Sorina Donisa, CEO al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar APT Resources & Services, parte a Prohuman Grup, afirmă că măsurile economice anunţate de guvern pentru sprijinirea mediului de afaceri sunt salutare şi că sprijinirea şomajul tehnic poate ţine economia locală în picioare.

”Am văzut măsurile economice anunţate de guvern pentru sprijinirea mediului de afaceri, sunt absolute salutare. Ne bucurăm să vedem spriijnul venit din partea autorităţilor. După părerea mea, şomajul tehnic o să ajute economia să rămână în picioare, dar limitarea doar la anumite industrii care au fost mentionate în propunere trebuie extinsă. Noi, angajatorii de de forţă de muncă temporară avem oameni în mult mai multe domenii decât cele trecute în propunere. Trebuie inclusă în acea listă tot cea ce înseamnă muncă temporară şi managementul forţei de muncă”, a declarat Sorina Donisa.

În ceea ce priveşte termenul în care statul rambursează companiilor banii pentru plata a 75% din salariul mediu brut per angajat, Sorina Donisa afirmă că ar fi ideal ca aceşti bani să fie plătiţi cât mai repede, chiar când salariile ar trebui plătite angajaţilor, pentru că nu sunt mult companii care ar supravieţui în perioada de rambursare a acestor fonduri, care poate ajunge şi la 45 de zile.

”Ideal ar fi ca banii ăştia să fie plătiţi când trebuie plătite salariile. Nu ştiu câte companii au cashflow-ul necesar să reziste în perioada aceea până rambursează statul acele firme. În această perioadă, scopul trebuie să fie să păstrăm locurile de muncă a cât mai mulţi angajaţi”, spune Sorina Donisa.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO