Companii

Sortilemn Gherla, producător de mobilă, a avut afaceri de 166 mil. lei în 2018 şi a revenit pe profit

Sortilemn Gherla, producător de mobilă, a avut afaceri...

Autor: Laurentiu Cotu

16.05.2019, 00:05 390

Compania cu 753 de angajaţi este unul dintre furnizorii locali importanţi ai IKEA.

Compania Sortilemn din Gherla, unul dintre cei mai importanţi furnizori locali ai grupului suedez IKEA, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 166,7 mil. lei (aproximativ 36 mil. euro), mai mult cu 4% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a revenit în 2018 pe profit, cu un câştig net de 463.396 lei, de la o pierdere de circa 8,2 mil. lei (1,8 mil. euro) suferită în anul precedent, con­form datelor publice. Sortilemn a avut anul trecut un număr mediu de 753 de angajaţi, potrivit mfinanţe.ro.

Sortilemn este unul dintre cei mai mari producători şi exportatori de mobi­lier din elemente mulate din placaj, combinate cu elemente masive, metal, textil şi plastic din România. La fabrica din Gherla, judeţul Cluj, se produc fotolii, scaune de birou, scaune de bucătarie, dar şi mobilier pentru copii. Sortilemn este unul dintre furnizorii locali importanţi ai IKEA, de la care retailerul suedez cumpără atât mobilă, cât şi decoraţiuni. Clienţii Sortilemn sunt din diverse ţări din Uniunea Europeană, dar şi din Canada, Japonia şi Asia de Sud-Est, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO