Companii

Şoseaua de centură a municipiului Arad a fost deschisă parţial traficului, respectiv două din cele patru benzi

Autor: Mediafax

17.12.2011, 12:56 345

Şoseaua de centură a municipiului Arad în regim de autostradă, parte din coridorul IV Pan-european, a fost deschisă parţial traficului, sâmbătă, devenind funcţionale două din cele patru benzi, în timp ce închiderea şantierului va avea loc în primăvara anului viitor.

La deschiderea traficului pe centura ocolitoare a municipiului Arad în regim de autostradă au participat premierul Emil Boc, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi numeroşi parlamentari şi lideri PDL.

Premierul Emil Boc şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, au deschis simbolic traficul, la intersecţia cu DN 7, dinspre Vama Nădlac, dând la o parte semnalizatoarele rutiere care blocau accesul auto.

Centura rutieră este funcţională parţial, respectiv două din cele patru benzi au fost deschise traficului, o bandă pe fiecare sens de mers.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Arad, pe cei 12 kilometri se va circula în regim de drum naţional până în primăvara anului viitor, când la finalizarea întregului proiect vor fi deschise toate cele patru benzi.

Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construire a centurii în regim de autostradă în luna mai 2010, iar lucrările urmau să fie complet finalizate în acest an.

Şoseaua este amplasată în Sud-Vestul oraşului, are o lungime de 12 kilometri, iar lucrările costă aproximativ 120 de milioane de euro, o mare parte din bani fiind cheltuiţi cu un pod peste Mureş şi cu alte câteva podeţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO