Companii

Soţia lui Florea Diaconu de la Delta ACM, acţionară la un spital privat de 13 mil. euro

Soţia lui Florea Diaconu de la Delta ACM, acţionară la un spital privat de 13 mil. euro

În cadrul Delta Hospital lucrează 70 de medici şi asistente

Autor: Andreea Neferu

22.06.2011, 00:08 3267

Opt români, dintre care şase de profesie medici, au deschis înzona Vitan din Capitală un centru medical privat, Delta Hospital,în urma unei investiţii totale de 13 milioane de euro. Clădirea încare va funcţiona spitalul, cu o suprafaţă de circa 10.000 de metripătraţi, a fost închiriată de la firma românească de construcţiiDelta ACM, investiţia în realizarea acesteia fiind de 8 milioane deeuro.

"Clădirea este construită într-un parteneriat cu PrimăriaSectorului 3, ei ne-au pus la dispoziţie terenul, iar noi amconstruit clădirea, pe care o deţinem şi care avea destinaţia de afi policlinică", a declarat Florea Diaconu, proprietarul Delta ACM.

Principalul acţionar al spitalului este medicul CătălinCopăescu, alţi acţionari fiind Dana Jianu, Ştefan Jianu, AlinaAmbrozie, Daniela Godoroja, Mihai Godoroja, Anca Copăescu şiDaniela Diaconu, şase dintre aceştia fiind medici de profesie.

Daniela Diaconu este soţia lui Florea Diaconu, proprietarulDelta ACM.

Compania Delta ACM, cu o cifră de afaceri de 91 milioane de euroanul trecut, dar cu un maxim de 156 de milioane de euro atins în2007, se ocupă în special cu lucrări de infrastructură, acesteagenerând circa 90% din afaceri.

Deşi nu a oferit o estimare privind veniturile spitalului dinprimul an de funcţionare, Copăescu a spus: "Sperăm ca până lafinele anului veniturile generate din servicii medicale să acoperecheltuielile curente ale spitalului". Cele cinci milioane de euroinvestite de acţionari provin în proporţie de 20% din fonduriproprii, restul fiind credite sau leasing-uri. Acţionarii seaşteaptă ca investiţia să fie recuperată în aproximativ zeceani.

Unitatea, cu o capacitate de 55 de paturi, cuprinde un blocoperator cu patru săli de operaţie, terapie intensivă, un centru dediagnostic şi tratament cu 24 de cabinete de specialitate, precumşi 170 de locuri de parcare.

Deşi ambulatoriul Delta Hospital este funcţional încă dinnoiembrie 2010, spitalul a fost deschis oficial la începutulsăptămânii acesteia. În cadrul Delta Hospital lucrează 70 de medicişi asistente.

"70% din pacienţii spitalului au afecţiuni legate de obezitate,diabet zaharat sau boli metabolice. În luna mai, spre exemplu, amoperat 100 de pacienţi. Potenţialul spitalului este de 200-300 depacienţi pe lună", a arătat Copăescu. Acţionarii intenţionează săcontinue investiţiile în Delta Hospital, atât la nivel de aparaturăşi instrumentar, cât şi la nivelul echipei medicale, însă spun căeste prea devreme pentru a estima la cât se vor ridica acesteinvestiţii. În ultima perioadă au fost anunţate o serie deinvestiţii în clinici şi spitale private, cele mai recente astfelde unităţi inaugurate fiind spitalele Sanador sau Life Memorial dinBucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO