Companii

Şova:Începem licitaţia şi construcţia pe cei 53 de kilometri de autostradă Câmpia Turzii-Târgu Mureş

Şova:Începem licitaţia şi construcţia pe cei 53 de...

Autor: Departamentul Corespondenţi

21.11.2013, 17:55 1251

Dan Şova a spus că fondurile pentru construcţia tronsonului Câmpia Turzii-Ogra (Târgu Mureş) provin din fondurile europene de coeziune.

"La Autostrada Transilvania se lucrează deja la licitaţie, deci Sebeş-Turda nu face parte din traseul iniţial al Autostrăzii Transilvania. Pe Suplacu de Barcău-Borş sunt alocări bugetare pentru anii 2014-2016 pentru a se termina cei 64 de kilometri şi pot să vă spun în premieră, am luat decizia, avem studiul de fezabilitate actualizat, începem licitaţia şi construcţia pe cei 53 de kilometri de la Câmpia Turzii la Ogra Târgu Mureş, din fonduri europene, din fonduri de coeziune", a spus Şova.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, preciza în 21 octombrie, ca răspuns unei interpelări a deputatului de Suceava Ovidiu Iane privind autostrada Iaşi - Târgu Mureş, că tronsonul Câmpia Turzii - Târgu Mureş a fost cuprins ca şi secţiune în cadrul Autostrăzii Transilvania, având o lungime de 55,2 kilometri cu un cost mediu de realizare de zece milioane de euro pe kilometru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO