Companii

Spaniolii de la Caucho Metal mizeaza pe vanzari de 12 milioane de euro

13.04.2007, 15:29 70

Reprezentantii companiei Caucho Metal Productos (CMP), subsidiara din Romania a producatorului spaniol de componente auto, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de cel putin 12 milioane de euro.
"Estimarile noastre au la baza volumul comenzilor pe care le-am contractat deja pentru fabrica din Sibiu. In prezent, avem stabilite cateva proiecte pentru producatori de automobile precum Volkswagen sau Seat. De asemenea, anul acesta vom incepe sa colaboram si cu General Motors si probabil cu Ford", a declarat pentru ZF Transilvania Marius Bologa, director general al Caucho Metal Productos Romania. El a mai spus ca daca toate proiectele pentru 2007 se vor concretiza cifra de afaceri a subsidiarei din Romania ar putea atinge chiar valoarea de 2 milioane pe luna, adica de 24 de milioane pe ansamblul intregului an fiscal.
Compania spaniola a finalizat prima parte a investitiei de la Sibiu la sfarsitul lunii octombrie, moment in care a fost demarata si productia. Caucho Metal Productos detine in prezent capacitati de productie pe o suprafata de 2.000 de metri patrati si lucreaza cu peste 100 de angajati.
Proiectele companiei pentru acest an prevad investitii de aproximativ 3 milioane de euro in dublarea capacitatilor de productie in cadrul fabricii din Sibiu. "Pana la sfarsitul acestui an vom ajunge la peste 180 de angati si chiar daca pe piata muncii exista unele probleme, pana in acest moment nu am intampinat dificultati in gasirea oamenilor. Chiar daca atunci cand vin la noi nu sunt suficient de bine calificati, dupa cateva luni de training la locul de munca, toti reusesc sa se acomodeze", a precizat Marius Bologa.
Compania spaniola a structurat investitia pe trei etape, urmand ca pana in martie 2008 sa ajunga la capacitate maxima si sa lucreze cu 250 de angajati.
Caucho Metal Productos a intrat pe piata romaneasca anul trecut in noiembrie. Pe plan mondial compania mai are puncte de productie in Spania si Brazilia, iar in 2005, a inregistrat o cifra de afaceri de peste 57 mil. euro, peste 55% din aceasta valoare fiind realizata din activitati de export.
Judetul Sibiu a atras in ultimii ani investitii importante pe domeniul automotive, unii dintre cei mai mari producatori de componente auto deschizandu-si puncte de productie in zona, principalele companii multinationale prezente aici fiind Continental Automotive, Brandl Ro, Marquardt Schaltsysteme, Caucho Metal Productos sau Kromberg&Schubert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO