Companii

Cine este în spatele Sun Wave Pharma, distribuitor de suplimente alimentare care a ajuns la afaceri de 252 mil.lei: Letter One, fond de investiţii aflat sub influenţa oligarhului rus Mikhail Fridman, şi fondul Blantyre Capital

Cine este în spatele Sun Wave Pharma, distribuitor de...

Autor: Georgiana Mihalache

27.07.2022, 10:17 2350

♦ Sun Wave Pharma a fost înfiinţat în 2008 de Yogish Agarwal, fostul country manager în România al gigantului farmaceutic indian Ranbaxy (Terapia).

Sun Wave Pharma, distribuitor de suplimente alimentare, a raportat afaceri de peste 252 mil. lei în România în 2020, cel mai recent an pentru care există date publice, iar în a doua parte a a­nului 2021 a fost achiziţionat de un consorţiu de două fonduri de inves­tiţii - Letter One şi Blantyre Capital.

Sun Wave Pharma se con­cen­trează pe dis­tribuţia supli­men­telor ali­men­ta­re şi produselor na­tu­rale în Europa de Est. Businessul a fost creat de Yogish Agarwal, fost country head al indie­nilor de la Ranbaxy, parte din Sun Pharma, care deţi­ne pe piaţa locală producătorul de medicamente Terapia.

În 2017, sud-africanii de la Ascendis Health, care produc medicamente eliberate fără reţetă (OTC), au finalizat achiziţia Sun Wave Pharma, într-o tranzacţie de 16 milioane de euro cash, iar restul în funcţie de rezultate, după cum scria site-ul seenews.com.

Cinci ani mai târziu, în 2021, Ascendis a vândut businessul de pe pieţele europene către Blantyre Capital şI Letter One, fonduri de investiţii care activează pe pieţele din Europa, potrivit www.letterone.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO