Companii

Spaţiile comerciale lăsate în paragină din Bucureşti ar putea aduce primăriei venituri lunare din chirii de peste 2 mil. euro

Spaţiile comerciale lăsate în paragină din Bucureşti...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.09.2022, 00:07 1430

Bulevardul Ion Câmpineanu, calea Dorobanţi, bulevardul Gheorghe Magheru, Calea Griviţei, Calea Plevnei, şoseaua Nicolae Titulescu sunt câteva dintre arterele principale din Bucureşti unde se află spaţiile comerciale pentru care primăria Capitalei vrea să organizeze licitaţii cu strigare în vederea închirierii.

În total, este vorba despre 642 de spaţii libere, din totalul celor 1.736 pe care le administrează Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Fondului Imobiliar (AFI).

Cele 642 de spaţii cumulează 65.598 de metri pătraţi şi au, fiecare, suprafeţe de la 6 la peste 1.000 de metri pătraţi.

Potrivit datelor din piaţa imobiliară, zona centrală a Capitalei, care, dincolo de zona Unirii, se extinde şi către Universitate şi Calea Victoriei şi chiar mai departe, vine cu chirii de 45 de euro pe metru pătrat pe lună pentru spaţii stradale, putând să scadă spre 15 euro pe metru pătrat în zonele mai depărtate de centru. La vânzare, preţul poate fi cuprins între 1.000 de euro pe metru pătrat şi mai mult, potrivit anunţurilor de pe site-urile de imobiliare.

Astfel, dacă ar vinde toate spaţiile comerciale, primăria ar putea încasa peste 65 de milioane de euro, iar prin închiriere ar putea obţine venituri lunare de peste 2 milioane de euro.

Preţurile variază însă foarte mult, spun specialiştii din piaţa imobiliară, în funcţie de criterii precum suprafaţa spaţiului de închiriat, zona, expunerea stradală, existenţa sau nu a unuit etaj ori tipul de business care se deschide acolo.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO