Companii

Spaţiile verzi din ansamblurile noi de locuinţe – dezvoltatorii sunt obligaţi să le construiască, dar viitorii proprietari nu trebuie să le întreţină. De la segmentul mediu în sus clienţii sunt dispuşi să plătească pentru mentenanţă. Investiţia într-un spaţiu verde pleacă de la 75 lei pentru un metru pătrat de gazon

Proiectele noi merg pe amenajarea de spaţii verzi în proporţie de minumum 30% din suprafaţa totală a terenului la nivelul solului.

Proiectele noi merg pe amenajarea de spaţii verzi în proporţie de minumum 30% din suprafaţa totală a terenului la nivelul solului.

Autor: Bogdan Alecu

12.05.2022, 17:00 246

Investiţia într-un spaţiu verde pleacă de la 75 lei pentru un metru pătrat de gazon la care se adaugă alte costuri cu plantarea copacilor, amenajarea locurilor de joacă, însă acestea trebuie păstrate şi nu toţi cei care cumpără apartamente în proiecte noi sunt şi dispuşi să plătească.

Proiectele din segmentul supe­rior al pieţei, unde preţurile încep de la peste două-trei mii de euro pentru un metru pătrat util vin de cele mai multe ori cu spaţii verzi generoase şi clienţi dispuşi să plătească lunar chiar şi sute de lei pentru mentenanţa acestora. Nu atât de mult, dar tot plătesc, cei din segmentul mediu-superior, însă aici deja aceştia simt presiunea ratelor – pentru apartament şi de multe ori şi pentru maşină – şi sunt dispuşi să plătească, dar sume mai mici.

În cazul proiectelor high-end, preten­ţiile cumpără­torilor sunt altele, iar aceştia sunt dispuşi să plătească atât achiziţia, cât şi mentenanţa spaţiilor verzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO