Companii

Special. Pagina verde. Terenurile în paragină ale Capitalei: cine trebuie să le îngrijească?

Special. Pagina verde. Terenurile în paragină ale...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.04.2022, 00:07 969

Terenuri pline de gropi, de bălării, neîngrijite, care se înnămolesc la prima ploaie, chiar şi în zone centrale ale oraşului, adiacente unor clădiri impunătoare, moderne, de birouri sau de locuinţe. Este o imagine la ordinea zilei în Bucureştiul anului 2022, în care proiecte imobiliare impunătoare, investiţii de milioane de euro, convieţuiesc cu terenuri insalubre, în paragină, ştirbind astfel peisajul unei capitale europene civilizate.

„Dacă ar fi să existe un instrument (pentru a obliga proprietarii să se asigure de îngrijirea terenurilor – n. red.), cred că ar exista măcar unele administraţii locale care să facă uz de acesta, chiar dacă în general se pierd voturi astfel. Apreciez că primăriile ar trebui să deţină măcar prin extrapolare instrumente care să susţină interesul public, măcar pe linie de siguranţă publică şi sănătate a populaţiei“, spune Alexandru Găvozdea, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România.

Abandonarea şi neîngrjirea unor terenuri din zone aflate în interiorul oraşului reprezintă o problemă cu atât mai gravă cu cât Bucureştiul are prea puţine spaţii verzi, iar aceste zone în paragină ar putea lesne deveni parcuri de mici dimensiuni sau chiar parcări, un domeniu unde Capitala de asemenea are un deficit puternic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO