Companii

Spedition UMB, cel mai mare constructor român, şi-a majorat cu 29% cifra de afaceri în 2021, la 1,3 miliarde de lei

Antreprenori locali

Dorinel Umbrărescu

Dorinel Umbrărescu

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.05.2022, 09:20 912

♦ Spedition UMB a încheiat în 2021 două contracte de achiziţii publice, ambele având ca beneficiari Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Spedition UMB, a doua cea mai mare firmă de construcţii prezentă pe piaţa din România, parte din grupul deţinut de antreprenorul Dorinel Umbrărescu, a continuat să-şi majoreze cifra de afaceri în 2021, ducând businessul la un nivel de 1,3 miliarde de lei, ceea ce se traduce într-o creştere de 29%, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Profitul şi numărul de angajaţi au fost însă în scădere, câştigul ajungând la 29,7 milioane de lei, iar personalul la 42 de oameni, arată aceeaşi sursă. Numărul mic de angajaţi se explică prin faptul că firma poate folosi angajaţii pe care îi raportează pentru Tehnostrade, o altă companie de construcţii, tot a familiei Umbrărescu din Bacău, şi care are 1.600 de salariaţi.

Anul trecut, pe baza datelor corespunzătoare anului 2020, Spedition UMB se clasase pe primul loc în rândul constructorilor români, fiind urmată de Tehnostrade. Liderul absolut al pieţei a fost însă Astaldi, companie din Italia al cărei business ajunsese la 1,2 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO