Companii

Sphera Group (Pizza Hut şi KFC): Vrem să dublăm reţeaua la 242 de unităţi până în 2022

Mark Hilton

Mark Hilton

Autor: Cristina Roşca

22.11.2018, 00:07 1162

Sphera Franchise Group deţine un to­tal de 131 de restaurante sub mai mul­te branduri şi pe mai multe pieţe şi vrea ca până în 2022 să ajungă la aproape de două ori mai mul­te, adică la 242 de uni­tăţi. Compania ope­rează fran­ciza KFC în Româ­nia, Re­publica Mol­do­va şi anu­mite zone ale Italiei, dar are şi francizele altor bran­duri inter­na­ţionale - Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell - pe piaţa locală.

„Mergem înainte cu ex­pan­siunea, după ce anul trecut am avut 16 des­chideri, în 2018 ne-am bugetat 25-27 de uni­tăţi noi şi suntem în linie cu ce ne-am propus. Mai mult, suntem încre­zători şi pentru 2019 când acce­lerăm la 27-28 de restaurante noi sub toate brandurile şi pe toate pieţele pe care ac­tivăm, deoarece vedem că vin vre­muri de creştere“, spune Mark Hilton, exe­cutivul britanic care con­du­ce toate ope­raţiunile grupului din 2011.

Executivul britanic explică faptul că există două motoare de creştere pen­tru businessul Sphera: extinderea bran­du­rilor deja existente în alte pieţe, cum a fost mutarea de a prelua fran­ciza pen­tru Italia de Nord şi atra­gerea de noi branduri în por­tofoliu pe pieţele unde com­pania deja activează.

„Ne uităm deja la alte pieţe, sunt ţări unde KFC spre exemplu nu este pre­zent. Sunt şi pieţe - cum a fost şi ca­zul Italiei - unde e loc de mai mulţi fran­cizaţi.“ Mark Hilton nu oferă detalii.

Totodată, compania cu afaceri de 620 mil. lei anul trecut se gândeşte să adu­că branduri noi şi în România, având segmente neacoperite, precum ca­fea, burgeri, mâncare asiatică, send­vi­şuri sau deserturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO