Companii

Spital in loc de hotel si birouri, in Piata Victoriei

31.03.2010, 23:50 288

Proprietarii clinicilor Sanador, omenii de afaceri Florin siDoris Andronescu, vor deschide in toamna acestui an un spital cu ocapacitate de 120 de paturi in apropierea Pietei Victoriei dinBucuresti, intr-o cladire inchiriata de la omul de afaceri GheorgheMois si a carei destinatie initiala era pentru spatii de birouri siaparthotel.
Investitia in cladirea de pe strada Sevastopol s-a ridicat la 33 demilioane de euro si a fost realizata de grupul Castrum dinNegresti-Oas, controlat de Mois. Amenajarea spitalului va duceinvestitia totala in proiect la 40 mil. euro.
"Am studiat, alaturi de corpul tehnic, timp de doua luni cladireasi am luat decizia ca este potrivita pentru un spital. Ca suprafatasi layout se potriveste cu master-planul pe care il avem de doi anide zile pentru constructia unui spital. Din fericire, am gasitaceasta cladire intr-un stadiu avansat de constructie, la o chiriefoarte buna. Practic, piata imobiliara a ajuns sub o asemeneapresiune, incat chiria este echivalentul unei eventuale amortizaria unei cladiri proprii", a precizat Florin Andronescu.
InvestiTia in realizarea cladirii denumite Castrum CorporationBusiness Center, in care va fi amenajat un spital, a fost finantataprintr-un credit de aproape 17 mil. euro de la BCR. Proiectul esteformat din doua corpuri de sase, respectiv 10 etaje. Primul corpavea o destinatie initiala de birouri, in timp ce aparthotelul urmasa ocupe cele zece etaje ale celui de-al doilea corp.
"Daca pentru spitale este piata, catre ei inchiriem. Primul venit,primul servit. Ne bucuram ca vor inchiria tot spatiul. Va fi mailiniste asa", a comentat si omul de afaceri Gheorghe Mois.
Proprietarii Castrum BC au fost asistati in aceasta tranzactie decatre reprezentantii firmei de consultanta imobiliara DTZEchinox.
In conditiile in care piata spatiilor de birouri a scazut puternic,iar proprietarul Sanador inchiriaza intregul spatiu al cladirii,chiria pe metrul patrat este estimata in jurul a 15 euro/mp, astfelca cel mai probabil veniturile anuale obtinute de Mois dininchirierea cladirii sunt in jurul a 2-2,5 milioane de euro. FlorinAndronescu a anuntat initial ca vrea sa construiasca un spital de100 de locuri in zona Pietei Buzesti, langa actuala clinicaSanador, in urma unei investitii de 50 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO