Companii

Spitalele publică liste cu mii de produse necesare în lupta cu noul coronavirus pe platforme online, în lipsa centralizării exacte a stocurilor

În România sunt 368 de spitale de stat, iar unităţile judeţene sunt în prima linie a tratării cazurilor grave de coronavirus.

În România sunt 368 de spitale de stat, iar unităţile judeţene sunt în prima linie a tratării cazurilor grave de coronavirus.

Autor: Georgiana Mihalache

09.04.2020, 00:05 544
Spitalele de stat caută soluţii pentru lipsa materialelor de protecţie în combaterea răspândirii noului virus şi cer de urgenţă măşti, combinezoane, viziere. 24 de spitale au publicat pe platforma necesarspital.sharetribe.com solicitările lor. „Noi trebuie să ne aprovizionăm în continuare, nu putem să stăm”, spune Mihaela Raţă, managerul Spitalului Judeţean Giurgiu. Lipsa de echipamente de protecţie pentru medici determină spitalele de stat să ceară ajutorul pe platforme online, în încercarea de a asigura un stoc de materiale pentru a se putea lupta cu coronavirusul. Situaţia din teren arată cum spitalele sunt descoperite în încercarea de a limita răspândirea virusului chiar la cei din linia întâi care tratează pacienţii - medicii şi asistentele. „Avem nevoie urgentă de: halate chirurgicale ranforsate 5.000 bucăţi, măşti FFP2 5.000 bucăţi, măşti FFP3 5.000 bucăţi, combinezoane 5.000 bucăţi, dezinfectanti pentru mâini 1.000 L, dezinfectanţi suprafeţe 1.000 L”, este anunţul publicat chiar de managerul Spitalului Judeţean Giurgiu pe platforma necesarspital.sharetribe.com, dezvoltată de Radu Vladislav. Pe platformă sunt centralizate nevoile spitalelor şi ce pot oferi furnizorii care ar putea să le acopere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO