Companii

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" Galaţi: Avem un aparat PCR. Efectuăm zilnic 50 de teste., iar rezultatele sunt aflate în 4-5 ore

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei"...

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.04.2020, 13:13 364

În cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" Galaţi funcţionează un aparat de testare pentru coronavirus de tip PCR. Astfel, se efectuează zilnic 50 de teste pentru depistarea coronavirusului, iar rezultatele sunt aflate în 4-5 ore, a spus pentru ZF Alina Valentina Dobrea, manager în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" Galaţi.

„Testele se efectuează în serii de câte 10, rezultatele sunt aflate în aproximativ 4-5 ore. Pacienţii cărora le recoltăm probe pentru testare sunt izolaţi până la aflarea rezultatelor în saloane special amenajate”, a spus Alina Valentina Dobrea.

În cadrul SCJU "Sf. Ap. Andrei" Galaţi lucrează 1.101 de cadre medicale - 199 medici şi 902 asistenţi medicali. Până în prezent, au fost testate 81 de cadre medicale, din care 79 de teste au fost negative şi 2 au fost pozitive.

În prezent, spitalul are stoc de echipamente de protecţie pentru cadrele medicale, acestea fiind achiziţionate din fondurile proprii ale spitalului, din fonduri alocate de Consiliul Judeţean Galaţi şi din sponsorizări, a spus managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" Galaţi.

„Avem stoc de echipamente - combinezoane, măşti de unică folosinţă, halate de unică folosinţă, măşti FFP2, măşti FFP3, mănuşi, ochelari protecţie, bonete, dezinfectanţi. S-a solicitat Ministerului Sănătăţii sprijin pentru achiziţionarea unui aparat Real Time PCR şi pentru dotarea cu echipamente medicale de maximă urgenţă: aparate ventilaţie mecanică fixe şi portabile, monitoare funcţii vitale, seturi laringoscop, echipamente protecţie, dezinfectanţi şi reactivi. Până în prezent, s-a primit doar o donaţie de la ISU Galaţi constând în 150 combinezoane UPU, 100 măşti FFP2 şi 200 măşti FFP3”, a spus Alina Valentina Dobrea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO