Companii

Spitalul Monza din Bucureşti şi-a majorat de patru ori afacerile în ultimii cinci ani, până la 176 mil. lei

Spitalul Monza din Capitală, din zona Arenei Naţionale, se întinde pe o suprafaţă de 18.000 mp, pe 9 etaje, iar investiţia a fost de 40 mil. euro.

Spitalul Monza din Capitală, din zona Arenei Naţionale, se întinde pe o suprafaţă de 18.000 mp, pe 9 etaje, iar investiţia a fost de 40 mil. euro.

Autor: Georgiana Mihalache

16.10.2020, 18:10 214

Italienii de la Policlinico din Monza au intrat pe piaţa locală a serviciilor medicale private în 2011 printr-o investiţie greenfield în Capitală. Spitalul Monza este cel mai mare centru privat specializat în cardiologie din ţară.

Spitalul Monza din Bucureşti, deţinut de italienii de la Policlinico din Monza, a ajuns la afaceri de 176,9 mil. lei în 2019, o creştere de 27% faţă de anul anterior, arată datele publice de la Ministerul de Finanţe.

Spitalul privat este în top cinci unităţi medicale după cifra de afaceri în România, la aproape un deceniu de activitate pe piaţa locală.

Monza nu a reuşit să treacă pe profit nici în 2019, înregistrând pierderi de 11,3 mil. lei, de la pierderi de 8 mil. lei cu un an în urmă. Investiţiile în aparatură sau achiziţii în sistemul medical privat se văd însă în rezultatele financiare ale companiilor, iar în primii ani de activitate businessurile din acest domeniu merg pe pierderi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO