Companii

Spitalul Ponderas, axat pe servicii de chirurgie a obezităţii, îşi dublează suprafaţa

Alina Ambrozie, directorul executiv şi unul dintre acţionarii minoritari ai spitalului Ponderas. Foto: Silviu Matei

Alina Ambrozie, directorul executiv şi unul dintre acţionarii minoritari ai spitalului Ponderas. Foto: Silviu Matei

Autor: Ioana David

22.07.2014, 00:07 1138

Ponderas, spitalul axat pe servicii de chirurgie a obezităţii, care anul trecut a realizat afaceri de peste 7 mil. euro, investeşte cel puţin 2 mil. euro în extinderea activităţii, prin mutarea într-un spaţiu nou, în zona Herăstrău din Capitală.

„Ne mutăm cu totul din acest loc (zona Dristor-Mihai Bravu – n.red.) care înseamnă 4.500 de mp într-un spaţiu de 8.500 mp. Ne vom dubla aproape suprafaţa pentru că avem nevoie, avem adresabilitate“, a spus Alina Ambrozie, directorul executiv şi unul dintre acţionarii minoritari ai spitalului. 

Ponderas, o investiţie de 13 mil. euro, a reuşit ca în 2013, al doilea an integral de funcţionare pe piaţa locală, să urce pe locul doi în topul celor mai mari spitale private din ţară şi să realizeze un profit de aproximativ 0,1 mil. euro. Activitatea spitalului este centrată în jurul medicului chirurg Cătălin Copăescu, acţionarul majoritar, care realizează intervenţii de chirurgie bariatrică (chirurgia obezităţii) de 15 ani în România.

Alături de soţia sa Alina Ambrozie, de asemenea medic chirurg (dar care a renunţat la meserie odată ce a preluat conducerea executivă a spitalului), a pus bazele acestui proiect după ce au plecat din sistemul de stat, de la spitalul Sf. Ioan din Capitală.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- numărul chirurgilor specializaţi pe bariatrie din spital ; estimări privind numărul de intervenţii chirurgicale din spital; creşterea numărului de paturi

- declaraţia Alinei Ambrozie despre extinderea activităţii spitalului şi modelul de business promovat de companie

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO