Companii

Spitalul Ponderas investeşte 3 mil. euro în achiziţia de roboţi chirurgicali

Spitalul Ponderas investeşte 3 mil. euro în achiziţia...

Autor: Georgiana Mihalache

14.02.2018, 11:24 2338

Ponderas Academic Hospital, parte a Regina Maria, al doilea cel mai mare jucător din piaţa de servicii medicale private, investeşte 3 milioane de euro în achiziţia sistemului chirurgical daVinci, format din doi roboţi chirurgicali.

"În Ponderas Academic Hospital, daVinci Xi permite abordarea unor zone diferite, cu implicaţii complexe în chirurgia oncologica, urologie, bariatrie, pediatrie. Majoritatatea intervenţiilor chirurgicale sunt în urologie. E un plus de inteligenţa artificială adusă acestei tehnologii", a spus medicul chirurg Cătălin Copăescu, fondatorul Ponderas.

Robotul DaVinci scanează mişcările chirurgului, astfel că o mişcare amplă a medicului este tradusă de robot într-o microdisecţie foarte fină.

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria, al doilea cel mai mare jucător din piaţa serviciilor medicale private, deţinută de fondul de investiţii Mid Europa Partners, a preluat în februarie 2016 spitalul Ponderas, un business românesc fondat în 2011 (deschis sub umbrela Delta Hospital) de către medicul Cătălin Copăescu, care controla pachetul majoritar de acţiuni. Valoarea tranzacţiei a fost estimată la 20 de milioane de euro.

Costul unei operaţii realizată cu robotul achiziţionat de Ponderas poate creşte şi cu 6.000 de euro preţul unei operatii de prostatectomie radicală de exemplu, care in prezent, fără chirurgie robotică, are un preţ de 11.000 de euro. Casa Naţională de Sănătate nu decontează şi costurile suplimentare aduse de robotica chirurgicală.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO