Companii

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov ţinteşte afaceri de 110 mil. lei, mai mari cu 25%

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov ţinteşte...

Autor: Mirabela Tiron

20.09.2021, 09:00 241

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov, unul din cei mai mari zece jucători privaţi de pe piaţa locală, deschis în urmă cu zece ani şi controlat indirect de Mihai Miron, antreprenorul care deţine Ropharma, şi-a crescut afacerile cu 59% în prima jumătate a acestui an pe fondul cererii mai mari pentru serviciile medicale.

„Veniturile bugetate pentru 2021 sunt de 110 mi­lioane lei, în creştere cu 25% faţă de anul 2020. Această creştere este destul de ambiţioasă, deoarece vine după creşterea de 40% înregistrată în 2020“, a declarat pentru ZF Alin Rădăşanu, preşedintele consiliului de administraţie al spitalului Sf. Constantin din Braşov.

Tot mai mulţi pacienţi se îndreaptă către sistemul privat de sănătate în condiţiile în care la stat nu găsesc echipamente moderne  şi nici condiţii ca la privat.

„Cele mai solicitate servicii se încadrează în zona de chirurgie oncologică, chirurgie cardiovasculară, chirurgie urologică robotică, cardiologie intervenţională, orto­pedie, chirurgie vasculară“.

Compania ce operează spitalul a investit constant în echipamente, iar în 2017 a achiziţionat robotul DaVinci, o investiţie de 2 milioane de euro, ce permite realizarea de intervenţii minim invazive pe chirurgia generală, în special urologică, oncologică, ginecologică.

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov reprezintă prima investiţie a antreprenorului român Mihai Miron pe piaţa privată de servicii medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO