Companii

Spitalul Sf. Constantin din Braşov merge spre afaceri de 6 mil. euro: în oncologie şi obezitate se fac cele mai multe operaţii

Spitalul Sf. Constantin a fost inaugurat în 2011 în urma unei investiţii de 20 mil. euro

Spitalul Sf. Constantin a fost inaugurat în 2011 în urma unei investiţii de 20 mil. euro

Autor: Ioana David

15.08.2014, 00:08 1147

Spitalul Sf. Constantin din Braşov, deţinut de antreprenori români, a înre­gistrat o creştere de 31% a cifrei de afaceri în primele şase luni ale anului comparativ cu acelaşi interval din 2013, însă aceste rezultate sunt sub nivelul prognozat iniţial din cauza fondurilor mai mici de la stat.

„În primele şase luni ale anului am înre­gistrat o cifră de afaceri de 13,24 milioane de lei, în creştere cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, când s-a înre­gis­trat o cifră de afaceri de 10 mil. lei. Cifra de afaceri reali­za­tă în pri­mele şase luni este mai mică cu 5% faţă de suma bu­ge­tată din cauza scă­derii valorii fondurilor alo­cate de Casa Naţională de Sănătate înce­pând cu luna iunie 2014“, a spus Camelia Samota, managerul general al spita­lului.

Spitalul a fost inaugurat în martie 2011 pe locul unei foste fabrici de cosmetice (fosta fabrică Colgate) şi are o suprafaţă de 3.500 mp. În total, clădirea are o suprafaţă de 8.000 mp, tot acolo funcţionând Cam­pusul Medical Regina Maria. Spitalul are 88 de paturi şi trei săli de operaţie, iar unul dintre investitori este omul de afaceri Mihai Miron, cunoscut pentru afacerile din in­dustria medicamentelor, el fiind fondatorul pro­ducătorului Europharm vândut către bri­tanicii de la GlaxoSmithKline. Un alt bu­siness în care el investeşte în pre­zent este Ro­pharma, retai­ler şi distri­bui­tor de medica­mente cu o cifră de afaceri de peste 90 mil. euro.

Potrivit datelor de la Re­gis­trul Co­mer­ţului, din ac­ţio­nariat fac parte Ropharma, antre­pre­norul Firu Floriean, dar şi alte firme şi persoane fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO