Companii

Sport Guru, retailer fondat de Mircea Rasovan şi Alexandru Cristescu în 2009, a încheiat primul semestru cu vânzări de 22 mil.lei, în creştere cu 32%, şi mizează pe 50 mil.lei pentru întregul an

Sport Guru, retailer fondat de Mircea Rasovan şi...

Autor: Roxana Rosu

15.09.2022, 10:57 391

Sport Guru, retailer şi distribuitor de echipamente sportive, a înregistrat în primul semestru din 2022 vânzări totale de 21,9 milioane de lei, în creştere cu 32% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 750.000 lei, avans susţinut şi de extinderea reţelei de magazine.

„Rezultatele înregistrate în primul semestru al anului sunt în linie cu aşteptările noastre, având în vedere creşterea notorietăţii brandului Sport Guru din ultimii ani, determinată de investiţiile continue realizate în extinderea gamei de produse şi servicii pentru clienţii noştri. Totodată, majorarea vânzărilor în primele şase luni ale anului a fost generată de extinderea reţelei de magazine din ultimii doi ani, precum şi de creşterea interesului pentru activităţile sportive în general, dar şi pentru articole sportive de calitate, în special,” a declarat Mircea Rasovan, cofondator şi CEO al Sport Guru.

Categoria cu cele mai mari vânzări a rămas Ciclismul, cu o pondere de aproximativ 22%, dar cele mai dinamice categorii au fost Schi, Outdoor şi Echipamente Conexe, care au generat aproape două treimi din creşterea vânzărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru întreg anul 2022, retailerul mizează pe vânzări de 50 de milioane de lei, o creştere cu 31% faţă de 2021, şi un profit net de 2,5 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO