Companii

Spumotim a pierdut contractul cu Salomon si negociaza cu Ford

15.12.2009, 23:12 81

Producatorul de spume poliuretanice Spumotim din Timisoara aanuntat ca va incheia anul in curs cu o cifra de afaceri deaproximativ 23 mil. euro, in crestere cu 12% fata de anultrecut.

"In acest an veniturile companiei au fost sustinute in proportiede 43% de domeniul auto, iar restul vanzarilor au fost realizatedin fabricarea de spume poliuretanice flexibile pentru mobila siincaltaminte. La inceputul anului, in ianuarie si februarieafacerile noastre au fost in scadere, insa din luna martie aminregistrat o usoara crestere si am incheiat primul semestru cu unminus de 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut", a declaratIoan Seiman, director general al Spumotim.

Conducerea companiei a anuntat ca in acest an a investit 2,5mil. euro in retehnologizare si ca intentioneaza ca anul viitor sacontinue investitiile, in acest sens fiind alocati aproximativ 1,5mil. euro pentru achizitionarea de noi instalatii.

"Suntem in discutii cu compania Ford pentru a demara incepanddin anul viitor o colaborare cu acestia pentru fabrica Ford dinRomania. In momentul de fata principalii nostri clienti dindomeniul auto sunt Automobile Dacia-Renault si Johnson Controls", amai spus Seiman.

Scaderea vanzarilor companiei din prima parte a anului a fostinfluentata si de faptul ca unul dintre clientii importanti,producatorul de echipament sportiv Salomon din Franta, si-a relocatproductia in Ucraina.

"Incepand din a doua parte a anului piata in domeniul nostru deactivitate s-a mentinut stabila si estimam pentru anul viitor ocrestere a pietei cuprinsa intre 8% si 10%. In momentul de fataavem 600 de salariati, 50 dintre acestia fiind angajati in acestan. Intentionam ca incepand din anul viitor sa mai angajam inca 120de persoane avand in vedere si colaborarea cu compania Ford."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO