Companii

Staer estimeaza un profit de 1,5 mil. euro

Staer estimeaza  un profit de 1,5 mil. euro

Stefan Nicolae spune ca ar putea deschide un magazin in franciza in Bulgaria

15.02.2007, 20:21 214

Producatorul de mobila Staer din Galati, unul dintre cei mai dinamici jucatori de pe piata de profil, estimeaza pentru acest an un profit de 1,5 mil. euro, cu 50% mai mare fata de cel inregistrat anul trecut.
"Conform primelor estimari, profitul inregistrat in anul 2006 ar depasi cu putin cifra de un milion de euro. Diferenta fata de anul 2005 este destul de mica, ceea ce inseamna ca
ne-am mentinut constant", a declarat Stefan Nicolae, director general al Staer.
Anul trecut, compania a realizat o cifra de afaceri de 25 mil. euro, in crestere cu aproximativ 6,4% fata de anul 2005, potrivit rezultatelor preliminare. Pentru 2007, compania si-a bugetat afaceri de 30 mil. euro.
"Anul 2006 a insemnat pentru STAER reorganizarea, relocarea sau reamenajarea magazinelor si mai ales asimilarea cresterii din 2005. Asa se explica mentinerea cifrei de afaceri la un nivel aproximativ constant", a explicat Stefan Nicolae.
In 2005, vanzarile Staer s-au triplat fata de 2004, pana la 23,5 mil. euro. Compania este prezenta cu magazine numai pe piata locala, la sfarsitul anului trecut reteaua locala ajungand la 35 de unitati. "La acestea se vor adauga la cererea partenerilor de afaceri si alte puncte de desfacere pentru mobilierul Staer. Speram ca la sfarsitul anului 2007 sa avem cel putin 40 de magazine in retea", a spus reprezentantul Staer.
Compania detine o fabrica de mobilier in Galati, care se intinde pe o suprafata de 40.000 de metri patrati, din care 18.000 de metri patrati suprafata construita, si produce mobilier tapitat (canapele si fotolii), mobilier corp (biblioteci, comode, birouri, bucatarii) sau piese de mobilier separate.
"Ca urmare a modificarilor survenite in reteaua de magazine Staer din tara, am inghetat negocierile purtate in vederea deschiderii primului magazin, anul trecut, in afara tarii. Discutiile raman insa deschise pentru un magazin in franciza in Bulgaria", a explicat Stefan Nicolae.
Staer detine aproximativ 4,3% din piata locala de mobila, potrivit propriilor estimari bazate pe rezultatele comunicate de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR).
"Reteaua de magazine Staer trece printr-un proces de modernizare. Anumite locatii, n-au mai corespuns noilor cerinte, atat ca segment de clienti cat si ca spatii de desfacere, motiv pentru care au fost inchise", a afirmat reprezentantul Staer.
Principalii jucatori din industria locala a mobilei sunt Mobexpert, Elvila, Natuzzi, Parisot, Silvarom, Alprom.
Productia de mobila a crescut anul trecut cu circa 5-6% potrivit rezultatelor preliminare ale APMR.
In aceste conditii, productia de mobila revine pe crestere, dupa ce in 2005 a consemnat prima scadere la valoarea in lei. Majoritatea producatorilor au fost afectati anul trecut, la fel ca in 2005, de aprecierea leului in raport cu principalele valute de referinta, euro si dolarul.
Astfel, s-a resimtit mult mai puternica reorientarea catre piata interna, inceputa in 2005.
Potrivit datelor preliminare ale APMR, exportul a reprezentat in 2006 aproximativ 58% din totalul productiei de mobila, fata de 75% in anii precedenti.
Pentru acest an, productia s-ar putea majora cu 5-6%, pastrand ritmul de crestere inregistrat anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO