Companii

Starbucks deschide prima unitate stradală în Timişoara, în locul magazinului Kenvelo din Piaţa Victoriei

Starbucks deschide prima unitate stradală în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.04.2017, 15:52 493

Lanţul de cafenele Starbucks a deschis a treia unitate din Timişoara, în Piaţa Victoriei, într-o suprafaţă de 220 de metri pătraţi. Cafeneaua se alătură celorlalţi chiriaşi din zonă, precum McDonald’s, KFC, dm drogerie market, Meli Melo, farmacii şi bănci.

Noua unitate se adaugă celorlalte două din Timişoara, care există în centrele comerciale Iulius Mall şi Timişoara Shopping City. Noua unitate este însă prima locaţie high street.

„Procesul de identificare şi negociere a durat trei luni, spaţiile în zonă fiind rar disponibile. Zona Pieţei Victoriei este integral ocupată, cererea asigurând ocuparea rapidă a spaţiilor”, spune Felicia Vasiu, head of Timişoara branch în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Activ Property Services, care a intermediat tranzacţia.

Zona Pieţei Victoriei este principala locaţie de comerţ stradal din Timişoara, desfăşurată între clădirea Operei şi Catedrala Mitropolitană Ortodoxă. Zona include mai multe magazine, restaurante şi cafenele, cu zonă de promenadă şi petrecere a timpului liber.

Potrivit datelor din piaţă, chiria medie în Piaţa Victoriei din Timişoara pentru cele mai bune spaţii comerciale de stradă (segmentul „prime”) cu suprafeţe de 100-200 de metri pătraţi, sunt cuprinse între 35 şi 40 de euro pe metru pătrat. La o suprafaţă de 220 de metri pătraţi, înseamnă că chiria pe care o plăteşte Starbucks pentru locaţia nou inaugurată este cuprinsă între 7.700 şi 8.800 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO