Companii

Start-ul Zitamine Nutrition, controlat de un fost executiv Unilever, cofondatoarea Bookster şi fostul CEO al bibliotecii pentru corporatişti, vrea să atragă 350.000 de euro de angel investors şi fonduri de VC

Start-ul Zitamine Nutrition, controlat de un fost...

Autor: Cristina Roşca

27.02.2023, 16:47 433

Compania Zitamine Nutrition, fondată acum mai puţin de un an, care vinde vitamine personalizate, a atras 500.000 de euro de la Bogdan Georgescu, cunoscut printre altele drept cofondatorul Bookster.

De altfel, start-up-ul Zitamine Nutrition este controlat de Alexandra Stroe - cofondator Bookster, Iulia Ghiţă - fost CEO Bookster, şi Emanuel Dincă - executiv cu experienţă în data analysis şi managementul operaţiunilor la P&G şi Unilever.

Atât Bogdan Georgescu cât şi Alexandra Stroe au ieşit din afacerea Bookster.

Alexandra Stroe si Iulia Ghiţă s-au alăturat Zitamine în octombrie 2022, după ce doi dintre fondatori au ieşit din business.

Acum, cei trei antreprenori care controlează Zitamine deschid o nouă rundă de finanţare pentru extinderea în Bulgaria şi regiune. Ei vor să strângă 350.000 de euro de la angel investors şi de la fonduri de Venture Capital de pe plan local sau din regiune.

Zitamine este un startup de tehnologie şi nutriţie personalizată din România, împrumutând un model de business care funcţionează cu succes de mulţi ani în SUA şi alte ţări din vestul şi nordul Europei, spun ac]ionarii.

Cum funcţionează?

Un client completează un chestionar de circa 50 de întrebări - despre stil de viaţă, obiceiuri, alimentaţie, alergii, obiective personale -, iar pe baza lui, compania îi oferă sub forma unui pliculeţ zilnic un complex de vitamine şi suplimente alimentare. Astfel, mai degrabă decât să ia un mix de pastile, ia un singur plic. Deşi există deja astfel de mixuri de vitamine într-o singură capsulă, fondatorii Zitamine Nutrition spun că ei vin cu produse personalizate pe baza chestionarului. De la lansare, ei au livrat peste 2,600 de comenzi.

„În urma completării chestionarului, un algoritm analizează răspunsurile fiecărui om şi oferă pe loc recomandări personalizate pentru vitamine şi suplimente naturale.  În plus, pachetele sunt livrate la uşa clienţilor într-un ambalaj modern şi sigur, cu doza zilnică personalizată”, spun ac]ionarii start-up-ului românesc.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO